Прес-служба прокуратури Тернопільської області повідомляє, що триматимуть під вартою зловмисника, який вербував людей для жебрацтва.

Прокуратурою Тернопільської області подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу жителю Закарпаття, який займався вербуванням людей з фізичними вадами для жебрацтва. Клопотання судом задоволено.

«За версією слідства, громадянин підозрюється за ч.2 ст. 149 КК України в переміщенні людей, скоєному з метою експлуатації, за попередньою змовою кількох осіб.

Учасники групи - уродженці Закарпаття займалися підшуканням осіб з явно вираженими фізичними вадами, використовуючи вразливий стан останніх, здійснювали їх вербування, переміщення, забезпечували умови проживання та харчування і використовували цих осіб для заняття жебрацтвом у Тернополі та інших містах України», — йдеться в повідомленні.

Шахраї вербували жебраків і насильно утримували їх, били, і щодня виганяли на вулицю побиратися. Весь "дохід" жебраки віддавали організаторам, а натомість отримували дах над головою і продукти.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Дохід від жебрацтва солідний, за день зловмисники заробляли кілька тисяч гривень.

Слідчі ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом прокуратури розслідують злочин.

Раніше портал " Знай.ua" писав про те, що Запорізьким пенсіонерам не дають спокою цинічні шахраї, стара схема працює безвідмовно- " Ваша дочка в біді"

Також портал " Знай.ua" писав, що Харків'янин в масці і кепці здійснив наліт на фінустанову-взяв" безповоротний " кредит

Також портал " Знай.ua" писав, що Актор Єфремов довірив себе "психбольному": справа про смертельну ДТП