У селі на Тернопільщині Церква зажадала з сім'ї померлої людини сплатити її земні борги у грошовому еквіваленті. Про це розповіла користувачка і родичка померлого Наталія Деревяна.

Вона звернулася до громадськості з питанням про те, де ще є така "традиція" після смерті рідної людини йти не до священика, а до церковного касира, щоб оплатити борги на утримання церкви. При чому гроші повинні сплатити незалежно від доходів і відповідно до кількості членів сім'ї. Крім того, жінка зазначила, що таке нововведення вона бачить вперше в селі Грабовець.

До свого посту вона прикріпила папірець, вирваний із зошита в лінію, на якій від руки написано, на що повинен був здати померлий і його сім'я, а також перераховані суми заборгованості. Внизу стоїть синя печатка і підпис «церковний комітет».

Під постом жінки якийсь ігор Бенько написав, що потрібно звернути увагу на підпис на листку. Такі комітети були створені ще й СРСР і були потрібні для нагляду за священиками. При цьому він заявив, що священик тут ні до чого, так як комітети збирають з жителів сіл плату на утримання церкви, ремонти і виплату зарплати. Ці гроші збирають селяни. Також він зазначив, що якщо людина не ходила до церкви, то і похорони йому «не потрібні». Він висловив сумніви, що якби не здавали гроші через їх відсутність, то сім'ї померлого відмовили б у відспівуванні. Він порадив звернутися до єпархії.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Також в коментарях порадили звернутися до іншого священика і не замислюватися над цією «пісюлькою», так як комітети ще не приватизували священиків і кладовища. Також користувачі зазначили, що Отцю Василю з села Грабовець і тому, хто писав цей папірець має бути соромно. Вони можуть стати героями новин на ряду зі священиком, який привітав Путіна з днем Ангела.

Нагадавши, Знай писав, що ПЦУ скасувала хресний хід на честь Хрещення Русі.

Також Знай повідомляв, що на Тернопільщині кладовище перетворили на сміттєзвалище.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині Пасічник збудував вух у храмі.