Тернопільських школярів та їх батьків попередили про небезпеку, яка підстерігає під час купівлі канцелярських товарів до школи. У Головному управлінні Держпродспоживслужби нагадали, на що варто звернути увагу батькам при купівлі ручок, олівців і зошитів. Про це пише Терен.

Так під час покупки зошитів варто звернути увагу на розмір клітин. Вони повинні бути 5х5 мм або 7х7 мм для молодшокласників. Лінії повинні бути фіолетовими, блакитними або синіми, а також вони повинні бути рівними і однаковими по товщині.

Не повинно бути розмитих ліній, напівпрозорих листів і будь-яких інших вкраплень. Кут нахилу ліній для молодших класів повинен бути 65 градусів і не більше.

Для першокласників і дітей молодшої школи найкраще купить кулькові ручки. Вони не потечуть і не забруднить зошит. Гелеві ручки підійдуть для старшокласників.

Найголовнішою вимогою є безпека всіх канцелярських товарів, які купуються для школярів. Фахівці Держпродспоживслужби рекомендують вибирати якісні та зручні речі, які будуть ще й до вподоби дитині. Єдиним критерієм для скасування покупки є різкий запах і неякісні матеріали.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що в Тернополі батьки вже відправляються на ринки і в магазини за канцелярським приладдям для дітей. Журналісти з'ясували, у скільки обійдеться рюкзак і показали асортимент. Вартість сумок і ранців коливається в межах 320-850 грн. Ціна залежить від розміру рюкзака і від якості матеріалів, а також в більш дорогих моделях передбачені жорсткі вкладки на задній частині виробу, щоб не деформувався хребет дитини.

Також Знай повідомляв, що в Україні досі діє карантин і судячи з обстановки його будуть продовжувати. Тому в багатьох містах пройшли акції протесту. На них вийшли батьки, які вимагали відкрити садочки та школи з 1 вересня. Аналогічний протест пройшов в Івано-Франківську та Харкові.

Нещодавно Знай передавав, що після протестів батьків мер Івано-Франківська зробив заяву, що діти підуть до школи з 1 вересня попри карантин.