На Тернопільщині виявили унікальний храм. Про це розповіли у виданні "Терен".

Повідомляється, що на Тернопільщині виявили унікальну церкву, яку перевезли з сусідньої області близько століття тому.

Йдеться про дерев'яну церкву Воздвиження Христового, яка знаходиться в селі Нетерпинці Зборівського району.

Читайте Знай в Google News!

На жаль повна історія цього храму залишається невідомою. Зазначено лише те, що у 1887 році споруду було куплено у Винниках Львівської області і кошти на неї збирали всією громадою.

Популярні новини зараз
Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Примітно, що дана Церква працює досі і час від часу в ній проводять богослужіння.

У мережі розмістили кілька знімків унікального храму. На них можна помітити невелику дерев'яну церкву, яка пофарбована в насичений блакитний колір і має вставки коричневого кольору.

Варто відзначити, що для своїх років храм досить добре зберігся, однак, як він виглядає всередині фотографій немає.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у мережі з'явилися вельми цікаві знімки, старі, навіть можна сказати старовинні фотографії Покровської церкви в місті Ромни (Полтавська область).

Як повідомляв портал "Знай.иа", в Україні не закриватимуть церкви на час карантину. Про це під час брифінгу у Львові заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Також, "Знай.иа" писав, що столичні реставратори взялися за відновлення іконостасу церкви Св.Юра у Дрогобичі на Львівщині - пам'ятки Всесвітньої спадщини.