Під Тернополем, у Залізцях Зборівського району, тривають розкопки біля костелу Святого Антонія. Наразі вдалося розкопати десяток скелетів, які датують 17-19 століттями. Про це розповіли у виданні «Суспільне Тернопіль».

Зазначається, що з 10 скелетів археологам-волонтерам вже вдалося очистити та ідентифікувати три.

За словами керівника дослідження Василя Ільчишина, один із скелетів належав молодому чоловікові, близько 30 років. Припускають, що він був католицьким священником: його поховали в ризі, сутані з нашитою бронзовою іконою з емалями, хрестиком і намистиною.

Також виявили скелет 20-річної дівчини, яка була дуже віруючою – з дерев’яним хрестиком на шиї і свинцевим розп’яттям. На пальці – перстень з бронзи і скла.

Фото "Суспільне"
Фото "Суспільне"

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Фото "Суспільне"
Фото "Суспільне"

Фото "Суспільне"
Фото "Суспільне"

Поруч із цими двома скелетами виявили третій – маленької дитини віком приблизно у чотири-п’ять років. У малюка на момент смерті ще навіть не встигли вирости постійні зубки, зазначають археологи.

За словами археологів, відновити поховання в первинному вигляді дуже важко – кладовище знаходилося біля костелу, і всі прагнули поховати своїх родичів якомога ближче до святого місця. Через це багато скелетів зрушено зі своїх місць, кістки перемішані та розкидані.

Нагадаємо, що пережив Гітлера та Сталіна: легендарний танк Т-34 віддають в мережі за 50 тисяч.

Як повідомляв портал "Знай.ua", представників спецназу РФ виявили в Норвегії.

Також "Знай.ua" писав, що скелети, звалені в купу: археологи в окупованому Криму наткнулися на моторошне поховання.