На Тернопільщині розпочали підготовку до навчального року в умовах карантину. До шкіл Тернопільщини вже поставили перші партії дезінфекторів, масок та дистанційних термометрів. Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова Монастириської ОТГ Андрій Старух.

Чиновник зазначив, що йде підготовка до навчального року в школах. Для навчальних закладів закуплені термометри, дезінфектори, рукавички та маски.

Також аналогічний набір з'явився і в школах Борсуківської ОТГ. Відділ освіти Борсуківської сільської ради придбав все необхідне для початку навчального року в умовах карантину. Сума закупівлі склала 34 293 грн. Всі закуплені кошти та пристрої розподілять по школах.

Варто нагадати, Знай розповідав про те, що педагог Володимир Онацький показав всю недосконалість системи освіти в умовах коронавірусу. Він розповів, що перевіряючі знову об'їздять школи міст і сіл, сфотографуються на їх тлі і приймуть ремонти, але вчителі і діти залишаться один на один з проблемами.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Онацький розповів, що ніхто не подбав про те, щоб у класах сиділо не по 30-40 осіб, а по 15 осіб, щоб вчителі могли міняти маски регулярно і купувати їх не за свої гроші. Всі функції з постачання шкіл дезінфекторами та іншими засобами захисту поклали на місцеву владу, а в МОЗ і МОН розробили лише рекомендації. Також педагог поставив ряд цікавих питань про те, як повинні надходити співробітники школи при виявленні дітей або співробітників з явними ознаками хвороби, куди про це повідомляти і багато інших.

Також Знай повідомляв, що в Івано-Франківську мер Марцінків прийняв рішення про початок навчального року в школах у звичному режимі. Всі діти підуть до навчальних закладів.

Нещодавно Знай передавав, що у Харкові навчальний рік також розпочнеться у звичайному форматі. Геннадій Кернес розповів, що чекає школярів найближчим часом.