На Тернопільщині в ботанічному саду розцвіла Чарівна квітка-монарда. Цю рослину в повному цвіту виявили в Кременецькому ботанічному саду. Монарду здавна вважали лікарською рослиною і використовували в якості спеції.

Фахівці установи розповіли, що квітка донині є відомою лікарською рослиною. Він здатний зміцнити імунітет, омолодити і вирішити інші косметичні проблеми.

Вчені підтвердили, що рослина є справжнім джерелом корисних речовин і вітамінів. У монарді містяться цілющі ефірні масла, біологічно активні сполуки, ряд вітамінів. Також її використовують для ароматизації готових страв. Зокрема, квітка відмінно доповнює справжній український борщ, салати з овочів. Для кулінарних шедеврів використовують суху квітку. З цією квіткою п'ють чай і навіть використовують для консервації і ефірних масел. Інші назви: індіанське перо, лимонна м'ята, запашний бальзам, американська меліса.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Запоріжжі розквітло Авраамове дерево. Ця рослина дуже красиво, квітки яскраві і ароматні, а також воно дарує здоров'я людині. Стародавні європейці приймали квіти дерева, а точніше чагарнику, як ліки. гілки рослини використовуються для плетіння кошиків.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Також Знай повідомляв, що у Львові розпустилася "квітка смерті" або гібіскус, який зараз можна зустріти в будинках українців. Ця рослина пов'язана з негативними віруваннями, йому приписували пророцтва смерті членів сім'ї або ж інші біди. Однак ця рослина дуже красиво і має більше 300 різновидів.

Нещодавно Знай передавав, що в Карпатах зацвіли лісові лілії.