У Тернополі та Бережанах, а також у Бережанському, Гусятинському та Чортківському районах запроваджено жовтий рівень карантинної небезпеки. Таке рішення було прийнято під час засідання комісії з ТЕБ та НС у Києві. Також є й адміністративні одиниці, що потрапили в помаранчеву зону – Тернопільський район і Чортків. Про це пише Терен.

На тлі цього багато жителів регіону розслабилися і забули про необхідність носити маски і дотримуватися дистанції. При цьому в Кабміні прийняли нові вимоги до карантинних зон, ускладнивши вже існуючі. Це рішення було зафіксовано в постанові № 712.

Про контроль за дотриманням карантинних заходів говорили на засіданні міського штабу щодо подолання ситуації щодо захворюваності коронавірусом. Під час заходу висловилися медики та правоохоронці. За останній тиждень було виявлено 7 порушень карантинних вимог. До суду передано два протоколи.

Мер Тернополя Сергій Надал заявив, що ситуацію потрібно утримати у вже існуючих рамках, щоб діти пішли в школи. Також він зазначив, що багато людей забули про обмеження. Також під час засідання прийшли до рішення, що потрібно посилити профілактичний контроль торгових центрів, магазинів, кафе і ресторанів.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Правоохоронці в свою чергу заявили, що вони продовжують фіксувати порушення в громадському транспорті. За останні дні було складено 9 матеріалів на порушників правил. Також вони відзначили необхідність посилення контролю за роботою Перевізників, а також донесення до них нових вимог Кабміну. Також необхідно відстежувати заповнюваність транспорту-тільки сидячі місця або 50% від сидячих місць, щоб не допустити переповненості в транспорті.

У Держпродспоживслужбі розповіли, що знайшли безліч порушень в магазинах і на ринках. Такий висновок вони зробили після перевірки 16 великих об'єктів. Мер Надал попросив співробітників Держпроспоживслужби не карати, а стежити за виконанням вимогою жовтої зони карантину.

Нагадавши, Знай писав, що 17 серпня в Тернополі місцева влада збирається посилити всі правила карантину, щоб діти пішли в школу.

Також Знай повідомляв, що з 1 вересня діти навчатимуться у так званих " бульбашках".

Нещодавно Знай передавав, що ВООЗ зажадав від керівників усіх країн не вводити жорсткий карантин.