У Тернопільській області померла жінка після нескладної операції і дивної поведінки лікарів. Рідні звинувачують лікарів у недбалості. Про подробиці розповів Володимир Сас. Його матір поклали на планову операцію в гінекологію. Їй проводили гістероскопію (малоінвазивний спосіб дослідження порожнини матки та інших органів статевої системи жінки).

Син зазначив, що дослідження проводилося командою лікарів під загальною анестезією. Вся процедура тривала трохи більше години. Далі Володимир розповів, що лікар вийшов і сказав про успішність втручання. Чоловік бачився з матір'ю після наркозу. Вона була в кисневій масці і постійно спала. Він зміг поговорити з нею. Лікуючий лікар оглянула жінку і заявила, що все добре.

У цю ж ніч у матері Володимира піднялася температура до 40 градусів. Йому про це не сказали. До всього іншого жінку залишили в реанімації на ніч. Вранці сказали, що так може бути після наркозу. Вдень стан жінки був стабільним, але вона постійно спала і її нудило. Також вона скаржилася на нестачу кисню, через яку їй одягли кисневу маску. Володимира запевнили, що все добре і потрібно дати жінці відпочити, а також прокапатися.

Згодом стан жінки став погіршуватися. Рідні попросили перевезти її в обласну лікарню. Однак лікар заявила, що консультується з колегами онлайн. До вечора Володимиру подзвонили з лікарні і сказали, що її стан погіршився ще більше. Вся сім'я просила перевезти жінку в обласну лікарню. Її перевозили в лікарню на УАЗі замість реанімобіля. До 20 години вечора в обласній лікарні жінку прийняли з діагнозом сепсис.

У цій лікарні їй діагностували поряд з сепсисом порушення роботи нирок, печінки і загальну інтоксикацію організму. Їй провели плазмаферез, щоб запустити нирки. Після цього медики зібралися на консиліум і вирішили провести ще одну операцію. Вони заявили, що операція-єдиний шанс врятувати жінку.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Операцію провели І знову лікарі нічого не сказали. Пізніше заввідділенням сказав, що матері Володимира видалили матку, так як з неї почалися проблеми. Далі рідні дізналися, що в лікарні весь цей час була лікар, яка проводила першу операцію. Після другого втручання жінку помістили на гемодіаліз. Вона прожила ще добу і після цього померла.

Нагадавши, Знай писав, що у Рівному померла молода дівчина через помилку лікарів.

Також Знай писав, що в декількох областях відкривають лікарні другої черги через поширення коронавірусу.

Нещодавно Знай повідомляв, що лікар-реаніматолог з Тернопільщини розповів про роботу під час карантину.