На Тернопільщині невідомий спалив пасіку. Загинули 82 бджолиних родини. Палій вночі підпал вулики і ще 8 штук розбив. Імовірно зловмисник заливав у кожен Вулик займисту рідину і підпалював їх по черзі, повідомляє ТСН.

На місці пожежі стоять залишки вуликів з обвугленою деревиною. Бджолині сім'ї згоріли живцем уві сні. У злочинця вистачило сил і можливості підпалити 82 вулика. Ще 8 вуликів він розбив, швидше за все, йому не вистачило займистої рідини. В результаті цього загинуло 700 тисяч бджіл.

Власник пасіки Любомир Дяків розповів, що бджолами займається з 14 років. Рано вранці він побачив лише обвуглені будиночки і розбиті вулики. Чоловік зазначив, що збиток від цієї події становить 300 тисяч гривень. Однак йому шкода не вулики, а бджіл. Пасічник не розуміє, кому спало на думку палити вулики з бджолами, а діяльність конкурентів він відкидає.

Правоохоронці зайнялися цією справою і повідомили, що Палія буде знайти складно, адже свідками є самі бджоли, а їх опитати неможливо. Також у поліції заявили, що розглядають кілька версій підпалів – конкуренція і є інші, про які вони не хочуть говорити.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що на Хмельниччині Пасічник зайнявся лікуванням пацієнтів за допомогою бджіл. У населеному пункті Меджибожі, настоятель Свято-Миколаївської Замкової церкви, ПАСІЧНИК ПЕТРО Леськів побудував перший будиночок для лікування за допомогою бджіл — апітерапії.

Також Знай повідомляв, що в Харківській області масово гинуть бджоли. Таку ситуацію спостерігають вже третій сезон поспіль. Представники Спілки бджолярів та Гільдії медоварів України повідомляють, що бджоли масово гинуть через отруєння токсичними пестицидами.

Нещодавно Знай передавав, що на Тернопільщині Пасічник побудував храм з вуликами і запросив туди всіх бажаючих.