У Тернополі відбулася чергова сесія Тернопільської обласної ради, на якій порушувалися важливі для регіону питання. Зокрема, депутати обговорювали проблему, яка склалася в Буданівській психіатричній лікарні.

Медики цього лікувального закладу не отримували зарплату вже 4 місяці. Все через те, що чиновники не можуть знайти спільну мову. Як виявилося, чиновники не можуть розібратися з документами, а гроші зависли на рахунках. В облдержадміністрації подають до суду і не виділяють гроші виплату зарплат лікарям.

"Ці гроші закладені у змінах до бюджету, - заявив Василь Деревляний, заступник голови обласної ради. - Віктор Овчарук вже тиждень тому підписав ці зміни, але ТОГА блокує, подає до суду, і відповідно люди не можуть отримати свою зарплату".

Варто відзначити, що в Україні йде медична реформа і багато лікарень просто закриваються через відсутність фінансування і пацієнтів. Однак інші лікарні процеветают. Дивна ситуація склалася з психіатричними лікарнями. Вже не перший такий заклад говорить про нестачу коштів і страждання пацієнтів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що на Закарпатті в ході реформування влада хоче закрити унікальну психіатричну лікарню. Жителі Закарпаття виступили проти. стало відомо, що психіатричну лікарню в селі Вільшани на Хустщині планують приватизувати.

Також Знай повідомляють, що під Чернівцями у психіатричній лікарні голодують хворі. Волонтери замінили державу і підтримують життя в пацієнтах. Поки в Києві вирішують, як реформувати фінансування, пацієнти лікарні, багато з яких не мають родичів, залишаються голодними.

Нещодавно Знай передавав, що в результаті медичної реформи в Україні повинні закрити більшість психіатричних клінік.