На Тернопільщині у липні зафіксували зниження цін на продукти та товари широкого вжитку. В середньому ціни на продукти харчування та алкогольні напої знизилися на 0,9%. Про таку тенденцію розповіли в управлінні Держстату в Тернопільській області.

Самим рекордним зниженням ціни можуть похвалитися яйця. Їх вартість впала на 13,5%. На другому місці по зниженню ціни йдуть овочі-на 11,4%. Крім того, на 2,3-0,5% впала ціна на макарони і макаронні вироби. Також в управлінні статистики зафіксували зниження ціна на кисломолочні продукти, рис, свинину, фрукти і соняшникову олію.

У той же час є продукти, які додали в ціні – сир, сметана, молоко, цукор і м'ясо птиці. Вони стали дорожчими на 1,2% -0,4%.

Також зросли ціни і на тютюнові вироби на 0,8%, алкогольні напої 0,9%. Взуття та одяг подешевшали на 5,1%.

Зростання комунальних тарифів склало 0,9%. У тому числі, вода, газ та інші види палива. Підвищення тарифів відбулося через подорожчання природного газу на 6%. При цьому гаряча вода подешевшала на 2,1%.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Стали дорожчими Медичні послуги на 0,8% в основному за рахунок подорожчання вартості лікарських препаратів.

Нагадавши, Знай писав, що в Україні подешевшали свині. Це призведе до зниження цін на м'ясо. Виробники готуються з подальшого зростання вартості своєї продукції.

Також Знай повідомляв, що споживча інфляція в річному вимірі прискорилася до 2,4% у червні. Ключовим фактором прискорення зміни цін наприкінці кварталу стало подорожчання окремих сирих харчових продуктів.

Нещодавно Знай писав, що в Україні різко змінилися ціни на продукти через зростання курсу валют і цін на паливо.