У Тернополі повідомили трагічну новину про смерть викладача та вченого – доцента кафедри радіотехнічних систем Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Умзар Юрій Августович. Про це повідомили на сайті вузу.

Колеги та студенти висловили співчуття з приводу смерті викладача. Також у вузі заявили, що їх колега був чуйною і інтелігентною людиною, вніс величезний внесок у розвиток систем і техніки НВЧ.

«Обірвалося життя професіонала, шановного колеги і просто хорошою, чуйною, толерантною, інтелігентної людини. Внесок вченого в розвиток телекомунікаційних систем і техніки НВЧ важко переоцінити. Свідченням цього є його багаторічна і високопрофесійна робота як розробника систем, наукового керівника різноаспектних досліджень, викладача, наставника. Він завжди надихав колег власним прикладом, ідеями", розповіли в університеті.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 18 серпня, у віці 84 років зупинилося серце відомого українського вченого і викладача Євгена Давидовича Ющука. Роботу в педагогічному університеті він розпочав у 1965 році з посади техніка автодела. Паралельно він навчався і отримував вищу освіту.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Також Знай повідомляв, що 19 серпня в Києві зупинилося серце видатного вченого і довгожителя Бориса Патона, багаторічного президента Національної академії наук України. Як зазначається, формується Державна комісія з похорону, яка вирішуватиме основні питання, оскільки у вченого фактично немає родичів.

Нещодавно Знай передавав, що помер легендарний фольклорист і літературознавець Іван Сенько. Про смерть Івана Сенько повідомили його рідні.