Верховна Рада прийняла законопроект №3963 "Про внесення змін до ЗУ" Про Державний бюджет України на 2020 рік", який передбачає підвищення мінімальної зарплати до 5000 гривень з 1 вересня. За документ проголосували 295 депутатів.

Сьогодні 25 серпня законопроект прийняли в цілому, а за основу його розглядали не так давно. Тоді за законопроект віддали свої голоси 325 депутатів. Глава Мінфіну Сергій Марченко заявив, що президентський законопроект є збалансованим. Завдяки прийняттю цього документа до Пенсійного фонду України збільшаться відрахування на 1,7 мільярда гривень.

З приводу підвищення мінімальної заробітної плати у Верховній Раді були зареєстровані законопроекти від Юлії Тимошенко, від Наталії Королевської. Ці документи передбачали підвищення мінімальної зарплати до 5000-7500 гривень одномоментно (Н.Королевська) і поступово (ю. Тимошенко). Крім того, законопроект від Тимошенко передбачав пільгу для підприємців. Їм дозволялося сплачувати податки з урахуванням мінімальної заробітної плати, встановленої з 1 січня 2020 року.

Нагадавши, Знай писав, що президент Зеленський поставив за мету підвищити мінімальну зарплату до 6,5 тисяч гривень, але він вважає, що різке підвищення виплат українцям дуже небезпечно для економіки.

Також Знай повідомляв, що в Україні підвищаться виплати пенсіонерам та іншим незахищеним українцям.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що з 1 вересня підвищується мінімальна зарплата, що стане приводом для підвищення інших виплат. У Мінсоцполітики пояснили, до чого призведе щедрість держави.