Сезонні фрукти і овочі істотно полегшують життя господиням. Адже ці продукти розширюють домашнє меню і роблять його більш корисним, яскравим і оригінальним. Коли зовсім не хочеться каш і картоплі з макаронами можна приготувати холодну закуску з помідорів. Ці овочі самі по собі мають пікантний присмак, але якщо додати туди часник і оцет, а також ще кілька інгредієнтів, то страва стане ще цікавіше.

Інгредієнт

  • Помідори-500 грам;
  • Морква - 1 штука;
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-0,5-1 ч. л.
  • Гірчиця (в зернах) - 1 ч. л.
  • Оцет-1 ст. л.
  • Часнок – 2-3 зубчики.
  • Масло рослинне - 2 ст. л.
  • Зелень петрушки або кропу.

Спосіб приготування

Моркву потрібно натерти на тертці для корейської моркви, цибулю порізати півкільцями. До цих овочів додати оцет, сіль, перець і інші спеції за смаком, дрібно порізану зелень, а також часник. Отриману суміш потрібно перемішувати регулярно протягом двох годин. Після цього туди можна додати порізані на четвертини помідори і дати настоятися протягом двох годин. Після цього пікантний салат можна подавати до столу.

Нагадавши, Знай писав, що закуска "Мухомор" - оригінальне і одночасно просте в приготуванні блюдо, яке прикрасить ваш святковий стіл. Цю закуску бажано готувати безпосередньо перед приходом гостей максимум за годину, так як огірки і помідори можуть дати сік.

Також Знай, що існує рецепт незвичайної заготівлі овочів на зиму. Якщо все зробити за цим рецептом, то взимку можна буде швидко приготувати смачний і ароматний суп.

Нещодавно Знай розповідав, як приготувати лечо з кабачків і перцю-смачна ароматна заготівля нереальної закуски. Лечо з кабачками і перцем - дуже красиве, смачне, насичене! Ідеально і як гарнір до м'яса, і як самостійна закуска.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще