Житель Тернопільщини Василь Романчак виростив на своєму городі не картоплю чи помідори, а прекрасні та яскраві квіти – кали. Його захоплення зробило його відомим на всю Україну, пише Новий.

Василь Романчак живе в селі Підгайчики Теребовлянського району давно займається вирощуванням квітів. Як каже сам Василь, цим він займається для себе, для душі і ніколи не шукав слави. Про його поле калл стало відомо випадково завдяки його односельчанкам, які попросилися сфотографуватися біля квітів. Потім ці знімки потрапили в соцмережі і заговорила вся Україна.

Зараз на полі Василя Романчака ростуть до сотні різних сортів і більше тисячі різнокольорових калл. Це поле склало конкуренцію лавандовим полям і полям з тюльпанів. Завдяки фото односельчанок та поле впізнали мешканці Чорткова, Тернополя та навіть Калуша в Івано-Франківській області. Пізніше приїхали і журналісти з Києва.

Василь розповів, що у нього завжди було багато квітів. Вирощуванням він зайнявся 10 років тому. Спочатку у нього були гладіолуси, лілії, тюльпани і хризантеми, але потім він придбав дві цибулини калл. Коли квіти розрослися і зацвіли, то Василь вирішив висадити і їх. Всі квіти, які є зараз він розмножив самостійно, купував лише близько двох десятків цибулин.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Після цього власник квіткової казки зізнався, що за цими квітами потрібен дуже складний догляд. Їх потрібно прополювати, поливати і стежити за кожною рослиною. Тільки так можна отримати яскраві і прекрасні квіти.

Сестра Василя Олександра розповіла, що її брат завжди захоплювався квітами, у нього все росло і цвіло. Жінка зазначила, що вони не очікували такої уваги і популярності з боку українців, тому на наступний рік планують створити фотозону.