У Тернополі чиновники взялися за виявлення неоформлених співробітників і зарплат у конвертах. Перевірки почнуться з 1 вересня. Про це повідомили у Тернопільській міськраді.

Інспектори перевірять всі сфери діяльності. Особливу увагу приділятимуть будівництву, торгівлі та закладам громадського харчування, так як тут найчастіше працюють співробітники, які ніяк не оформлені, а роботодавці не платять податки.

Якщо порушення будуть знайдені, то на таких роботодавців буде виписаний штраф. Також чиновники нагадали, що штраф за одного незареєстрованого співробітника становить 50 тисяч гривень. Протягом серпня інспектори проводили роз'яснювальну роботу в середовищі роботодавців. Вони доводили до відомостей роботодавців інформацію про штрафи.

Нагадавши, Знай писав, що одержувачів субсидій перевірять без їх відома. В УТЗСН та інших службах вивчать доходи українців, щоб порівняти з доходами, зазначеними в деклараціях. Якщо будуть виявлені невідповідності, то субсидію заберуть і зажадають повернути все раніше виплачене.

Також Знай повідомляв, що під час карантину почастішали перевірки кафе, ресторанів і магазинів. Бізнесменів нескінченно лякають штрафами і перевірками виконання вимог МОЗ щодо організації торгівлі. Шукали і шукають санітайзери, розмітку, екрани та інші атрибути карантину.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що малий бізнес вийшов на акцію протесту під час жорсткого карантина. підприємці протестували проти заборон працювати і вимагали дозволити відкрити ресторани, кафе і магазини.