Навколо Тернополя з'явиться Нова об'їзна дорога. Це стало відомо після того, як Верховна Рада 25 серпня ратифікувала фінансову угоду між Україною та Європейським Союзом. Завдяки цьому рішенню у Тернополі почнуть будувати 1 чергу автомобільної об'їзної дороги.

Навколо Тернополя має з'явитися чотирисмугова дорога 1 категорії та транспортна розв'язка на різних рівнях. Вона починатиметься на перетині доріг М-19 Доманове – Ковель -- Чернівці – Тереблече (км 315+629). Фінансування проекту ляже на плечі Європейського інвестиційного банку. Це буде перший грант на будівництво українських доріг. Нова ділянка об'їзної дороги дозволить звільнити місто від великовантажного транзитного транспорту і розвантажити транспортний потік.

У 2018 році були виділені 50 мільйонів євро на усунення вузьких місць на автодорогах і залізничних коліях. Також цього року були досягнуті домовленості щодо фінансування 1 черги об'їзної дороги навколо Тернополя.

Нагадавши, Знай писав, що мер Харкова може продовжити будівництво дороги через ринок Барабашово. Він спростував інформацію про програш Харківської міської ради у Верховному суді концерну "АВЕК". Верховний суд направив справу на повторний розгляд до суду першої інстанції, а це ще не означає програш Кернеса.

Також Знай повідомляв, що Укрзалізниця ставить під питання велике будівництво президента Зеленського. Залізничний концерн хоче ввести нові тарифи на перевезення порожніх вагонів. Прийняття цього проекту, за оцінкою експертів, призведе до істотного подорожчання всіх проектів, які реалізуються в рамках «великого будівництва».

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що Держгеонадра підготувала 79 ділянок з корисними копалинами під будівництво доріг.