Картопля-другий хліб для українців. Доводити це твердження немає необхідності, досить просто вивчити рецепти страв з картоплі і на традицію вирощування цього овоча. Одним з найбільш популярних є, безперечно, деруни або деруни, але є ще й зрази. Їх можна готувати з різноманітними начинками.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСьогодні ми пропонуємо дізнатися, як готуються картопляні зрази в духовці. Для аромату і соковитості в зрази можна додати куряче філе або гриби. Також можна покласти всередину сир.
Інгредієнт
- 1-1, 5 кг картоплі
- 1 яйце для змазування
- 1 яйце в картопляне тісто
- 3 ст. л. борошна
- сіль, перець
- сухарі для панірування
Начинка з курячого філе
- 500-600 г курячого філе
- 1-2 цибулини
- масло, сіль, перець
- інші приправи за бажанням
- можна додати трохи грибів
Спосіб приготування
В першу чергу потрібно зварити картоплю в підсоленій воді. Поки вариться картопля можна почати готувати начинку-смажити гриби і куряче філе. Інгредієнти потрібно дрібно нарізати і відправити на сковороду.
Коли картопля звариться його потрібно перетворити пюре. При цьому під час подрібнення картоплі в нього не ллється рідина. Для спрощення процесу його можна пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. У пюре додається яйце, сіль і перець.
З остиглого пюре потрібно зробити коржі, як на пиріжки. У центр кожної укладається начинка. Одержаний пиріжок потрібно обваляти в панірувальних сухарях. Готові зрази потрібно викласти на деко і відправити в духовку. Випікати їх потрібно при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Нагадавши, Знай писав, Як приготувати картопляні зрази з м'ясом.
Також Знай розповідав, як створити картопляні зрази з цибулею і квасолею.
Нещодавно Знай, як приготувати картопляні зрази з печерицями.