У Тернополі розгорівся скандал через те, що сімейний лікар відмовився дати лікарняний лист пацієнтці. Жінка звернулася до лікаря після того, як одному з її членів сім'ї поставили діагноз коронавірус. Про інцидент розповів Ігор Герасим у Facebook.

У групі» Тернопільські плити " він розповів історію про те, як йому поставили діагноз і як його дружині відмовили в лікарняному листі.

Чоловік розповів, що у нього знайшли коронавірус 2 дні тому. Він залишився вдома на самоізоляції. Його дружина хотіла також піти на самоізоляцію на 2 тижні, як Контактна особа. Однак лікар відмовився і сказав, що це робить санепідемстанція, але подружжю на всіх гарячих лініях пояснили, що це повинен робити сімейний лікар. У його компетенцію входить реєструвати контактних осіб зараженого і відправляти їх на самоізоляцію.

Після цього лікар став розповідати про те, що в Тернополі багато хворих і на контактних осіб ніхто не звертає уваги. Далі він говорив про те, що дружині потрібно взяти відпустку за свій рахунок і зробити тест платно. Лікар після цього заявив, що жінка може йти на роботу, так як там все одно хтось захворіє.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

У коментарях користувачі розповіли, що сімейний лікар повинен виписати лікарняний лист і направити на безкоштовний тест на коронавірус. Якщо лікар цього не робить, потрібно дзвонити завідувачу поліклінікою і вимагати лікарняний лист на 14 днів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що 74% опитаних людей по всьому світу заявили, що готові отримати вакцину від коронавірусної інфекції коли вона вийде.

Також Знай писав, що прем'єр-міністр Шмигаль очікує сплеску захворюваності в найближчі два місяці.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні навчилися лікувати пацієнтів з COVID-19 за допомогою національного протоколу лікування.