Тернопільські школи прийняли учнів попри низку карантинних обмежень. Міністерство охорони здоров'я вирішило змінити правила ведення занять у школах в помаранчевій карантинній зоні. Тепер вчителі будуть носити прозорі щитки на обличчі замість масок, пише Ровестник.

Під час уроків і змін по мимо руху по виділених смугах в коридорах і носіння масок, діти зможуть зняти маски в класах. Однак вчителям доведеться одягатися в захисні щити.

У школах Бережан, Чорткова та Бережанського району діти навчатимуться Дистанційно. В інших адміністративних одиницях Тернопільщини учні вийшли на заняття в традиційній формі.

Також начальник управління освіти і науки області Ольга Хома розповіла, що навчальний процес розпочнеться з повторення вже вивченого матеріалу. Вона зазначила, що школам з дистанційним навчанням не потрібно відтягувати початок занять. Ольга Хома пояснила, що школи, які прийняли дітей на заняття оперативно закупили все необхідне для дотримання правил карантину. Для цього з місцевих бюджетів було виділено понад два мільйони гривень.

Нагадавши, Знай повідомляв, що в Запорізькій області школяр прийшов на заняття з коронавірусом. Хворобу виявили випадково під час тестування. Батьки виявилися здорові, а дитина отримала позитивний результат тесту. Зараз клас, в якому навчається хлопчик відправили на карантин.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Також Знай передавав, що в Харкові дітей посадили за парти, а про водопостачання школи забули. В одній зі шкіл міста відключили воду і створили дітям випробування в туалетах.

Нещодавно Знай передавав, що 1 вересня у Тернополі школярів привітали священики та поліцейські. Вони опублікували свої привітання в соцмережах і на офіційних сайтах.