Тернополяни жалують, що їх не направляють на аналіз на коронавірус, коли вони звертаються до сімейних лікарів. Також у городян виникли питання про можливість проходження тестів безкоштовно. Кореспонденти 20 хвилин з'ясували, яка процедура направлення на тестування, і хто це робить.

Тенополянка Катерина розповіла, як вона захворіла. Дівчина зазначила, що при появі симптомів вона зателефонувала сімейному лікарю і розповіла про них. Сімейний лікар призначив лікування, але їй не ставало краще, температура не спадала. Вона знову зателефонувала лікарю, який направив її на комп'ютерну томографію, яка показала наявність пневмонії. Після цього дівчину направили на ПЛР-тест, він виявився негативним.

Кореспонденти з'ясували, що при появі симптомів потрібно зв'язатися з сімейним лікарем. Він буде вирішувати питання про госпіталізацію і тестування на наявність коронавірусу в крові. У Тернопільському лабораторному центрі розповіли, що сімейний лікар не направляє на ПЛР-тест, а лише передає інформацію про заражену мобільну бригаду, яка вже й здійснює забір матеріалу.

Однак у лабораторному центрі зазначили, що не всім пацієнтам роблять тести. Все залежить від стану і присутніх симптомів. Необхідність проведення тестування визначає сімейний лікар. У центрі нагадали, що не завжди потрібно тестування, так як 80% людей переносять хворобу в легкій формі.

При бажанні можна пройти ПЛР і ІФА тести на коронавірус на платній основі в цьому ж центрі. Тут розповіли, що всі біоматеріали досліджують в порядку черги і не роблять ніяких винятків.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Якщо сімейний лікар не бачить необхідності в тестуванні, то аналіз можна здати в платній лабораторії або клініці. Вартість ПЛР-тесту становить 912 гривень. У приватних лабораторіях пропонують здати аналіз за 1500 грн. У державній і в приватних лабораторіях результати тестів приходять через три дні.

Нагадавши, Знай писав, що українцям розповіли, коли з'явиться вакцина від коронавірусу.

Також Знай повідомляв, що в Запорізькій області школяр прийшов на заняття з коронавірусом.

Нещодавно Знай передавав, що Уляна Супрун розповіла про наслідки коронавірусу для здоров'я.