Органи прокуратури перевірили СІЗО і всі місця ув'язнення і відбування покарання в Тернопільській області. Під час перевірок шукали порушення стану виконання вимог законодавства – кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України «Про попереднє ув'язнення» та інших законодавчих актів щодо дотримання режимних вимог, дотримання прав ув'язнених при накладенні на них стягнень.

В результаті були виявлені деякі порушення. Зокрема, в ДУ» Чортківська УВП (№26) " ув'язнені, які вчинили перше правопорушення, утримувалися в одних камерах з рецидивістами. Крім того, були виявлені співробітники в'язниць і СІЗО, які не пройшли навчання використання спеціальних засобів. Вони не мали права носити зброю та інші спеціальні засоби.

Медики філії Державної установи» Центр охорони здоров'я Державної кримінально-виконавчої служби України " у Тернопільській області ігнорували скарги ув'язнених про тілесні ушкодження та не документували їх. Тілесні ушкодження були виявлені у 15 ув'язнених.

На завершення перевірки органи прокуратури передали 3 накази ліквідувати порушення утримання осіб під вартою.

Нагадавши, Знай писав, що мати одного з ув'язнених звинуватила співробітників Лук'янівського СІЗО в побиттях свого сина і вимаганні грошей. Жінка зазначила, що його сина б'ють щоночі і вимагають гроші в розмірі 1500 доларів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Тажке Знай повідомляв, що у Запорізькій в'язниці для неповнолітніх не реагують на скарги ув'язнених. Правоохоронці виявили низку порушень у утриманні неповнолітніх.

Нещодавно Знай передавав, що у Вільнянську колонію були передані бублики з так званим " сюрпризом».