Тернопіль та кілька районів області потрапили до Червоної карантинної зони. У зв'язку з цим в цих містах і районах повинні були закрити школи, садки та університети, ресторани, магазини і торгові центри, ринки. Однак жителі Тернопільщини зажадали від місцевої влади не закривати Садки і школи, так як дітей немає з ким залишити вдома. Правоохоронці в свою чергу вийшли на рейди і почали штрафувати порушників карантину. Станом на ранок 8 вересня всі керівники садочків та шкіл вже мали на руках протоколи про порушення карантину.

У ситуації розібралися кореспонденти 20 хвилин. Мама одного з вихованців дитячого садка заявила, що влада тільки злить людей, так як їм потрібно працювати, а дітей потрібно віддати в дитячі садки і школи, а не тримати за закритими дверима.

«Це може спровокувати чергову революцію! Чого вони домагаються? Червона-не червона, людям потрібно щось їсти, батьки повинні працювати, а діти повинні вчитися, а не сидіти вдома за закритими дверима» ,- обурюються матері одного з садів.

Правоохоронці протягом дня 7 вересня влаштували рейд по школах і садочках, де завідуючим і директорам виписували протоколи.

«Це просто жах, що діється! Тероризують людей, як хочуть. На кого працює поліція? Рішення вона відстоює? Ми в тій "червоній зоні" можемо бути цілий рік, тому дітям бути, Вибачте, деб.Ламі. Ми вже побачили, як всі вчилися навесні", обурюється ще одна мати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Рішення про продовження навчального процесу було прийнято на засіданні міського штабу по боротьбі з коронавірусом 4 вересня. Крім того, в школах для мінімізації поширення інфекції був введений змішаний формат навчання, коли діти ходять в школу через день.

Правоохоронці зі свого боку розповіли, що за останні 2 дні склали тільки 26 протоколів. Про це повідомив начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в області Сергій Крета. Він заявив, що вранці 8 вересня протоколи про правопорушення мали на руках всі керівники навчальних закладів. Він також заявив, що учні не можуть відвідувати школи під час жорсткого карантину.

Міська влада встала на захист вчителів і вихователів і заявила, що нікого без підтримки не залишать. Начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк розповіла, що юристи вже працюють з протоколами. Також Похиляк розповіла, що батьки проти сидіння їхніх дітей вдома.

"Нас атакували. Людям потрібно ходити на роботу, діти повинні вчитися. І ми розуміємо, що слід виконувати всі рекомендації МОЗ, але в той же час всі ці вимоги зонування рішенням суду визнали неконституційними. У нас "червона зона" може тривати і рік часу, в такому випадку є все знову сидіти вдома",- продовжує вона.