Мешканку Тернопільської області Дарину Бабій нагородили за порятунок трьох життів з палаючого будинку. Вона стала героєм-рятувальником року завдяки своїй сміливості. Сама ж Дарія розповіла, що вона вчинила так, як їй підказало серце і кинулася рятувати трьох дітей. Про це йдеться в повідомленні ДСНС України на сторінці в Facebook.

Жінка розповіла, що почула крики дітей і побігла до сусіднього будинку. Вона розповіла, що плакала в цей час. У палаючому будинку були закриті троє дітей 10, 5 і 3 років. Вони визирали через скло і намагалися покликати на допомогу. Жінка кинулася до вікна, де старша дівчинка вибила шматочок скла і попросила відкрити замкнені двері ключами. Дарія відчинила двері, а всередині вже вирував вогонь.

Горіла кухня, а в кімнаті був дим. Жінка стала витягувати дітей через вікно. Спочатку витягла маленьких хлопчиків, а потім і старшу дівчинку.

Рятувальники зазначили, що, якби жінка не витягла дітей, вони б задихнулися в диму. Також рятувальники зазначили, що ця жінка гідна нагороди.

Герої серед нас: історія Дарії Бабій

Зробила так, як підказало серце. Полишивши усі справи, смілива жінка кинулася у палаючий будинок, де опинилися зачиненими троє дітей. Для дівчинки та її маленьких братів ця історія могла б завершитись трагічно, якби їх крик не почула Дарія Бабій з Тернопільщини. І все село ще б довго згадувало цей жахливий день. На щастя, у долі були інші плани на цих діток. Як це було — дивіться у сюжеті про лауреатку Всеукраїнську акцію “Герой-рятувальник 2020 року” Дарію Бабій.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще
Geplaatst door ДСНС України op Dinsdag 8 september 2020

Нагадавши, Знай писав, що на Тернопільщині 15-річний юнак ціною свого здоров'я виніс з палаючої будівлі друга. Інцидент стався ще взимку, коли вибух газу зруйнував клуб на Тернопільщині. Постраждалі діти дякують свого спасителя.

Також Знай повідомляв, що у Тернополі під час пожежі в одній з квартир багатоповерхового будинку чоловік врятував двох дітей. Він повідомив про загоряння в поліцію і умовив дітей покинути небезпечне приміщення. Пожежа сталася 2 серпня через коротке замикання.

Нещодавно Знай передавав, що військові герої з Тернопільщини отримали нагороди на Донбасі.