У Тернополі мер Сергій Надал і підприємці досягли домовленостей про боротьбу проти свавілля центральної влади в Києві. 7 вересня відбулася онлайн-нарада мера з підприємцями. Бізнесмени поскаржилися на критичну ситуацію в умовах червоної карантинної зони.

Люди заявили, що чергова вимога закрити бізнес призведе до втрати робочих місць найманими співробітниками, а також стане причиною закриття багатьох магазинів, торгових точок і об'єктів надання послуг населенню. В кінцевому підсумку постраждає міський бюджет, в який прийде менше податків.

«Київ знову хоче відправити нас, як мінімум, на двотижневий карантин, абсолютно не займається нашою долею. У березні уряд пообіцяв відшкодування для підприємців, проте тих грошей ми так і не дочекалися. Ситуація повторюється. Але нас вже не обдуриш» ,- заявили підприємці під час наради.

ПОРАДИЛИСЬ З ПІДПРИЄМЦЯМИ ЩОДО ЗАХИСТУ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО БІЗНЕСУ ВІД ШТРАФІВ 🔷 Сьогодні зустрілися із тернопільськими...

Geplaatst door Сергій Надал op Maandag 7 september 2020

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

У відповідь на ці зауваження Сергій Надал розповів, що мерія планує захищати бізнесменів. Він пообіцяв, що підприємства не закриються, поліція може лише складати протоколи, але не закривати бізнес. Також Надал пообіцяв, що мерія може допомогти в юридичному супроводі, якщо на того чи іншого підприємця буде складено протокол. У той же час Надал зажадав, щоб всі підприємці без винятку дотримувалися правил, розроблені МОЗ.

Нагадавши, Знай писав, що на Тернопільщині люди вийшли на акцію протесту проти карантину. Акція пройшла у Чорткові, який став червоною карантинною зоною. Люди вийшли під будівлю міської ради.

Також Знай повідомляв, що у Франківську власники закладів торгівлі та харчування вийшли на протест до будівлі управління поліції.

Нещодавно Знай передавав, що у Чернівцях поблизу будівлі міської ради, 29 серпня, проходила мирна акція протесту. Місцеві жителі зібралися, щоб висловити невдоволення введенням обмежень.

Мер заявив, що знищення бізнесу означає знищення економіки Тернополя. У зв'язку з цим мерія склала позов проти Кабміну і рішення закривати бізнес. Також готуються ще три позови про неконституційність рішення уряду закрити міста від міськради, від комунальних підприємств і від суб'єктів господарювання, які зазнали збитків під час жорсткого карантину ще навесні.

"Тільки збитки від зупинки електротранспорту на час карантину - це 50 млн грн. Якщо не буде податків, як ми будемо утримувати лікарні? Системи компенсацій від держави не спостерігаємо. Тому не бачу іншого виходу, окрім як продовжити працювати, дотримуючись вимог ",- додав мер.

Крім того, на зустрічі було прийнято рішення скласти звернення до Укрзалізниці, щоб пасажири могли не тільки вийти на ж/д вокзалі Тернополя, а й зайти в потяги. Також в мерії хочуть відновити продаж квитків в інші міста. Ще одне звернення буде про дозвіл роботи підприємців і бізнесу в червоній карантинній зоні з урахуванням вимог карантину.