У Тернополі склалася критична ситуація в місцевому онкодиспансері. Там пацієнтів з агресивними захворюваннями перестали лікувати методом опромінення. Все впирається в суперечки між Тернопільською ОДА та облрадою і блокування фінансування перезарядки апарату. у ситуації розбиралися кореспонденти Файного міста.

Онкодиспансер був змушений припинити лікування променевою терапією пацієнтів. Єдиними, кому пощастило стали пацієнти, які до цього рішення почали лікування. Нових хворих на процедури не беруть. Вартість питання порятунку життів становить 9,5 мільйонів гривень, які є на рахунках ОДА, але не були перераховані на рахунок лікарні.

Якщо гроші в найближчі дні потраплять на рахунки лікарні, то вже через 7-10 днів можна буде відновити процедури для всіх пацієнтів. Переривати лікування променевою терапією не можна, так як наслідки будуть гірше.

З даної проблеми відбулося судове засідання, на якому суддя прийняла рішення перенести підготовче слухання на 6 жовтня. До цього моменту фінансування лікарня не отримає, не отримають зарплат і інші співробітники бюджетних установ.

Варто нагадати, що лист про необхідність перезарядки обладнання онкодиспансеру було підготовлено і передано місцевій владі ще 20 серпня. У документі говорилося, що лікування на цьому апараті було призупинено у зв'язку з необхідністю перезарядки новим джерелом іонізуючого випромінювання. При цьому адміністрація лікарні підготувала всі необхідні документи і подана заявка на заміну цього елемента.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Майже 4 мільйони гривень депутати облради вирішили виділити для оплати перезарядки необхідного елементу випромінювання, а не 500 тисяч, як того хотів фінансовий департамент. Половина вартості нового елемента вже б надійшла на рахунки лікарні якби не рішення керівництва ОДА про блокування рішення сесії облради щодо зміни до бюджету області.

Медичний директор онкодиспансеру Володимир Недошитко розповів виданню 20 хвилин, що через карантин багато пацієнтів залишилися вдома незважаючи на те, що онкодиспансер продовжує працювати. Зараз медики лікарні працюють із запущеними випадками захворювань. Апарат дуже потрібен лікарні. Він також пояснив, що, якщо пацієнт пройшов 5-6 сеансів опромінення, то йому потрібно пройти всю процедуру до кінця і не можна кидати. Інакше результати будуть плачевними.

Тернопільська обласна рада судиться з Тернопільською обласною адміністрацією через зупинку фінансування

Тернопільська обласна рада судиться з Тернопільською обласною адміністрацією через зупинку фінансування Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook, дивіться стріми наживо, коментуйте та діліться із друзями, найцікавіші авторські матеріали читайте на нашому сайті. Будь з Файним і все буде Файно! - Хочете повідомити важливу новину, телефонуйте 0677993977

Geplaatst door Файне місто op Woensdag 9 september 2020

Також Недошитко пояснив, що з постачальником нового джерела випромінювання досягли домовленостей, що платежі будуть розбиті на дві частини, але необхідна гарантія місцевої влади, що гроші прийдуть на рахунки лікарні вчасно.

В управління охорони здоров'я облдержадміністрації поки мовчать і не пояснюють, чому ситуація так і залишилася не вирішеною.