Начальник управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації подав у відставку. Про це Володимир Богайчук повідомив у своєму відеозверненні, опублікованому на сторінці в Facebook.

Володимир Богайчук розповів, що у нього давно назріла необхідність піти з цієї посади, але пандемія коронавірусу змусила його відстрочити прийняття цього рішення. Зараз же він зміг реалізувати задумане і подати заяву про відхід.

Також Богайчук подякував усім, з ким працював усі ці роки. Також він подякував за медичні реформи, які вдалося впровадити п'ятому президенту України Петру Порошенку та Уляні Супрун. Також Богайчук подякував за співпрацю на політичному терені Степана Барну. Він не забув і про колег-медика – від первинної ланки і до вузьких фахівців.

Богайчук зазначив, що дуже вдячний всім за те, що йому довелося працювати в такій команді, в цей період і впроваджувати всі зміни, що дозволили вивести медицину Тернопільщини на новий рівень.

Нагадавши, Знай писав, що мер Тернополя Сергій Надал звинуватив міністра охорони здоров'я Максима Степанова в спробі тиску на ситуацію в Тернополі за допомогою пошуку нових випадків зараження коронавірусом. Надал назвав метою такої вказівки-тримати місто в червоній карантинній зоні якомога довше і тиснути на мерів, які змогли дати відсіч Кабміну і його дурним рішенням.

Також Знай повідомляв, що в Тернополі склалася критична ситуація в місцевому онкодиспансері. Там пацієнтів з агресивними захворюваннями перестали лікувати методом опромінення. Все впирається в суперечки між Тернопільською ОДА та облрадою і блокування фінансування.

Нещодавно Знай передавав, що в Монастириськах батьки школярів вийдуть на акцію протесту проти дистанційного навчання. Вони вимагають не закривати навчальні заклади.