Список найбагатших українців за 2020 рік з'явився в журналі Фокус. Його очолив Рінат Ахметов з його статком в 7 285 млн доларів, на другому місці опинився Віктор Пінчук з капіталом в 2 416 млн доларів, а на третьому місці одіозний і відомий на весь світ уродженець Тернопільської області Дмитро Фірташ зі статком в 1 794 млн доларів.

Джерела доходів олігархів залишилися колишніми-Металургія (23%), нафтогазовий сектор (18%), енергетика (13%) і агросектор (11%).

Дмитро Фірташ народився в селі Синьків Заліщицького району Тернопільської області. Батько був водієм, а мама – бухгалтером на цукровому заводі. У вільний від роботи час вся сім'я займалася обробкою землі і продажем помідорів. Таке життя сучасний олігарх жив до 17 років. Зараз Дмитро Фірташ є бізнесменом, інвестором, співвласник Надра Банку, меценат і голова ради директорів Group DF.

Нагадавши, Знай писав, що протекціонізм як отрута - в малих дозах лікує, у великих вбиває. Квоти на імпорт сірчаної кислоти, введені в 2018 році назад в інтересах двох підприємств - «Сумихімпром» і Східний ГЗК, можуть призвести до екологічної катастрофи і зупинки коксохімів.

Також Знай повідомляв, що газзбути олігарха Фірташа, які є монополістами на ринку поставок газу населенню, другий місяць поспіль не публікують своєчасно ціни на паливо на наступний місяць, як передбачено правилами ринку.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що Мінекономіки введе квоти на імпорт добрив, Євросоюз зі свого боку в дзеркальних обсягах знизить квоти на імпорт з України курятини, зерна та інших товарів. Європейські партнери вже поінформували головного лобіста "квот Фірташа" - заступника Міністра економіки і торгового представника України Тараса Качку, про наслідки введення таких обмежень.