Жителі Тернополя в черговий раз стали свідками природної аномалії - каштанові дерева знову зацвіли. Фотографії з місця надало видання "Сорока".

Читайте Знай в Google News!

Вже не перший рік жителі обласного центру спостерігають дивовижну картину - в середині вересня починають цвісти каштани. Що примітно, це відбувається постійно на одному і тому ж місці – на вулиці Руській аж до Тернопільського ставу.

Експерти припускають, що цвітіння викликане занадто теплою осінньою погодою в останні роки. Каштани починають цвісти ще навесні, після чого скидають листя і знову розквітають вже восени. Такий процес є вкрай небезпечним для дерев, оскільки вони не встигнуть виростити плоди, а листя і квіти опадуть з першими заморозками.

Популярні новини зараз
З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Також існує твердження, що раннє скидання листя каштанами пов'язане з паразитами – каштановою міллю. Вони пожирають листя дерев в середині літа. В Європі даними паразитам вже давно знайшли протиотруту - дерева обробляються інсектицидами. В Україні ж такий метод не шанують, оскільки він вважається занадто дорогим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що у Харкові дерева вирішили, що прийшла весна.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Запоріжжі засікли природну аномалію - у бузку заграли гени.

Також Знай.иа писав, що на Львівщині стихія влаштувала незвичайну аномалію, там вибухнула сильна злива з градом, яка була схожою на сніг.