На Тернопільщині вирішили порахувати загальну кількість осіб похилого віку. Відповідно до міжнародної класифікації, до таких осіб належать ті, хто встиг відсвяткувати своє 65-річчя. Згідно із повідомленням Головного управління статистики у Тернопільській області, таких людей з початку року в регіоні стало на 81 особу менше.

Від початку 2020 року в області проживало 161,6 тисяч осіб, вік яких сягав 65 років і старше. Ця цифра складає 15,6% від загальної чисельності постійного населення області.

При цьому понад половину літніх людей Тернопільщини складають жінки - 66,5%, а чоловіків вдвічі менше – 33,5%.

Тавкож виявилося, що населення в сільській місцевості «старішає» швидже, ніж у містах та містечках - 17,2% проти 13,7%.

«Найстарішим» виявився Монастириський район - 19,3% та Чортківський район - 18,6%.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Наймолодші» населені пункти області - міста обласного значення Тернопіль (12,5%) та Чортків (13,0%).

Також відомо, що в області проживало майже дві сотні осіб, вік яких "перевалив" за 100 років.

Нагадаємо, що на Хмельниччині автомобіль перекинувся на дах, водій загинув. Аварія сталася поблизу села Антонівка Новоушицького району вчора, 16 вересня. Водій автомобіля "Ауді 100" 1984 року народження, не впорався з керуванням. Машина перекинулася на дах і зіткнулася з деревом.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Тернопільській області 15 вересня на будівництві будівлі сталася трагедія. Кранівник приступив до роботи і перестав виходити на зв'язок.

Також Знай.uа писав, що мешканка Хмельницької області загинула під колесами власного авто, через те що забула поставити його на гальмо.