В Україні коронавірус продовжує поширюватися. Лікарі б'ють на сполох через брак місць у лікарнях та обладнання. 1 вересня відкрилися школи, і діти стали потенційною мішенню для коронавірусу. В Україні зафіксовано дві смерті дітей від цієї інфекції, пише ТСН.

У зв'язку з цим лікар-інфекціоніст розповів, як вчасно виявити коронавірус у дітей. Дитячий інфекціоніст з Кривого Рогу, лікар вищої категорії Світлана Куніцина розповіла, що у маленьких українців симптоми зараження аналогічні дорослим. В першу чергу у дітей проявляється нежить.

Медик заявила, що будь-які прояви ГРВІ у малюків повинні сприйматися, як можливе зараження COVID-19. Якщо є кашель, нежить, червоне горло і висока температура, то не можна виключати зараження дитини. Лікар пояснила, що форми прояву хвороби можуть бути різними – від безсимптомного перебігу до важких форм.

Світлана Куниці розповіла, що в деяких публікаціях вчені пишуть, що 80% всіх випадків зараження у дітей протікає стерто і без особливих ускладнень, але в 20% випадків протікають в середній тяжкості і у важкій формі.

На її думку, Якщо є якісь прояви застуди або інфекції, то вони повинні розглядатися, як потенційне зараження. Особливу увагу вона приділила втрати нюху. Медик заявила, що це специфічний симптом, який рідко проявляється при інших хворобах.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Далі вона зазначила, що вчені в перші місяці пандемії говорили про те, що при коронавірусі нежить не проявляється, але зараз зрозуміло, що це один із симптомів. Кашель може бути, а може і не з'явитися. Теж саме можна сказати і про слабкість, стомлюваності і температурі. Когось вони укладають в ліжко, а хтось їх взагалі не відчуває.

У дітей з'являється висока температура, а потім і кашель. У 60% випадків ці симптоми бувають першими. У багатьох маленьких пацієнтів з'являється блювота і пронос. У рідкісних випадках вони відчувають нестачу повітря і інші неприємні симптоми.