Днями хірурги однієї з тернопільських лікарень провели унікальну операцію. Медики КНП "Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги" надали допомогу пацієнтці з жовчнокам'яною хворобою та злоякісною пухлиною в кишечнику. Їй були проведені всі необхідні дослідження і проведена операція.

Жінка у віці 60 років звернулася до лікарів зі скаргами на болі в правому підребер'ї, пожовтіння шкіри, нудоту і блювоту, слабкість і складнощі з випорожненням кишечника. Під час комп'ютерної томографії була виявлена не тільки жовчнокам'яна хвороба, а й інші патології в роботі травної системи. Також медики виявили новоутворення в прямій кишці з розвитком частково непрохідності.

Команда хірургів і анестезіологів взялася за роботу над патологіями даної пацієнтки. Хірург Дмитро Осачук провів жінці відразу кілька оперативних втручань-жінці видалили камені і очистили жовчні протоки від включень, а також провели резекцію товстої кишки і ліквідували пухлину. Ці та інші втручання зайняли у хірургів 3 години.

Унікальність операції полягає в тому, що пацієнтці одночасно провели втручання в роботу декількох органів. Також таке втручання стало можливо завдяки роботі сучасної техніки, якою обладнана лікарня.

Бути лікарем – покликання і доля, спосіб життя і неймовірно важка праця. Але разом з тим, це можливість відчути себе...

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
Geplaatst door КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» op Maandag 28 september 2020

Нагадавши, Знай писав, що Дніпровські лікарі провели унікальну операцію і вперше в Україні повернули слух малюкові.

Також Знай повідомляв, що 3 липня, хірурги 8-ї міської лікарні провели перший етап унікальної операції. Протягом більше 4-х годин, вони заново сформували вухо 5-річній дитині, яка вже народилася з пороком, без вушної раковини.