Навесні в Теребовлянському районі лелеки звили гнізда і вивели пташенят. У селі Плебанівка також оселилися лелеки. Коли прийшла пора вчити літати молоде потомство, один з них пошкодив крило і не зміг злетіти. Птицю прихистив староста села Володимир Козак. Чоловік і його сім'я взялися виходжувати малюка, щоб в наступному році птах змогла повернутися до родичів. Про це пише UANews.

Лелеки гніздяться недалеко від будинку сільського старости. Там вже кілька років є гніздо, яке щорічно займають птахи і виводять потомство. Володимир розповів, що він спостерігав, як молоді птахи вчаться літати. Цього року в гнізді з'явилися 4 пташенята. Одного разу всі вони вилетіли з нього, а назад повернулися тільки три птахи.

Четвертого Володимир знайшов недалеко від будинку сусідів з травмою крила. Чоловік забрав птаха додому і почав виходжувати. Рідня пташеня відмовилася від нього, хоча він їх кликав. З настанням осені Птахи полетіли в теплі краї.

Лелека прижився на подвір'ї Володимира. Птицю годують розмороженою рибою, курячим філе та іншими смаколиками. Він зустрічає і проводжає біля воріт Володимира і навіть чекає його з роботи.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Поки тепло птах ходить по двору, але з настанням холодів Володимир пообіцяв зробити лелеці окреме місце проживання. Зараз птах спить на вулиці на одній нозі, але пізніше доведеться подумати про укриття.

Володимир розповів, що його підопічний поранив край лівого крила. Рана поступово затягується, але птах самостійно вириває відросло пір'я. На цьому місці пір'я стирчать в різні боки і заважають птиці зробити спробу злетіти. Володимир розповів, що потрібно звертатися до ветеринара, щоб лікар виправив положення кісток у крилі.

Володимир сподівається, що лелека зустріне пару в наступному році і створить сім'ю, з якою і полетить в теплі краї.

Нагадавши, Знай повідомляв, що лелека з Тернопільщини знайшов притулок на Прикарпатті, де йому забезпечили комфортне життя серед родичів.

Також Знай писав, що 12 вересня, в Дарницькому районі на вулиці Російській від господарів полетів папуга корелла.

Нещодавно Знай передавав, що на Рівненщині лелека втрутився у футбольний матч, птицю намагалися відігнати за межі поля, але він тільки шипів.