Тернопільські медики провели унікальну операцію пацієнтці з пухлиною грудної порожнини. Бригада торакальних хірургів вперше у своїй практиці провела оперативне втручання, при якому була видалена пухлина без смугового розрізу.

53-річна жінка звернулася за допомогою до медиків Тернопільського онкологічного диспансеру зі встановленим діагнозом. Його поставили київські лікарі, але тернополянка вирішила оперуватися вдома.

У Тернополі їй провели додаткові обстеження і прийнято рішення видалити пухлину. Бригада провела унікальну операцію за допомогою сучасного обладнання. Виконано торакоскопічне видалення пухлини. Операція тривала 1,5 години.

Після видалення пухлина була відправлена на дослідження, яке показало доброякісність новоутворення. У зв'язку з цим пацієнтку вже на третю добу після операції виписали додому.

В КНП»ТОКОД»ТОР вперше в Тернопільській області бригадою торакальних хірургів було проведено оперативне втручання в...

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще
Geplaatst door Лікар Назарій Чорний op Dinsdag 29 september 2020

Нагадавши, Знай писав, що хірурги однієї з тернопільських лікарень провели унікальну операцію. Медики КНП "Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги" надали допомогу пацієнтці з жовчнокам'яною хворобою та злоякісною пухлиною в кишечнику. Їй були проведені всі необхідні дослідження і проведена операція.

Також Знай повідомляв, що зробити безкоштовно хірургічну операцію в державному медичному закладі цілком можливо. Але для цього потрібно знати про деякі тонкощі. Про них розповіла екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі медики роблять все можливе, щоб врятувати дворічну дитину, яку покусав домашній собака. Дитина позбувся геніталій, а область промежини сильно пошкоджена.