В Італії українського нацгвардійця Віталія Марківа засудили на 24 роки ув'язнення за те, що він, будучи на Донбасі відкрив вогонь по ворогу і вбив італійського фотографа Рокеллі. На руку італійській правоохоронній системі зіграло громадянство Віталія. У підлітковому віці він переїхав з мамою до Італії і отримав громадянство цієї країни.

Його дружина Діана розповіла кореспондентам Суспільного, як вони познайомилися і як зараз вона живе в очікуванні свого коханого. Молода жінка розповіла, що зараз вона пише листи в італійську в'язницю. У них вона описує все, що відбувається в Україні та в їхній родині.

Про арешт чоловіка Діана говорить з тремтячим голосом. Вона вважає, що італійці затримали Віталія тому, що їм потрібно було знайти крайнього і закрити справу. На суді не заслухали мотивувальну частину, і суддя виніс рішення про взяття Віталія Марківа під варту на 24 роки.

Після цього захист українського військового заявив, що це абсурд винести рішення без заслуховування даної інформації. Була подана апеляція, а 29 вересня почалися слухання у справі Віталія в Апеляційному суді.

Дружина нацгвардійця Марківа Діана розповіла про свої емоції

"Мені здається, їм хочеться знайти крайнього". Дружина нацгвардійця Віталія Марківа Діана не бачила свого чоловіка понад три роки. Вона пише йому листи до італійської в'язниці. Журналістам Суспільного дівчина розповіла, що як познайомилася з коханим та що думає про справу проти Віталія в Італії

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще
Geplaatst door UA: Перший op Dinsdag 29 september 2020

Також жінка розповіла, що знайома зі своїм чоловіком з зими 2014 року. Вони зустрілися в центрі міста. 6 років вони живуть вже в шлюбі, з них 3 роки вона не бачила чоловіка. Також Діана розповіла, що Віталій приїхав з Італії тому, що йому здавалося, що тут можна щось змінити під час Революції Гідності, сподобалася сама атмосфера.

Нагадавши, Знай писав, що Віталій Марків передав лист в Україну, в якому подякував усім, хто його підтримував під час суду і продовжує підтримувати зараз.

Також Знай повідомляв, що суд присяжних міста Павії оприлюднив мотиваційну частину вироку українському нацгвардійцю Віталію Марківу.

Нещодавно Знай передавав, що Зеленський зустрівся з президентом Італії і обговорив питання ув'язнення Віталія Марківа.