На Тернопільщині понад шість сотень педагогів звернулися до обласної служби зайнятості в пошуках роботи за період з січня по вересень 2020 року. Про це повідомили у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.

Загалом 610 освітян за вказаний період отримали статус безробітного. Найбільше таких осіб зареєстровано в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості – 185. У Кременецькій районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості – зареєстровано 75 безробітних освітян.

За інформацією, наданою директором ОЦЗ Василем Олещуком, найчастіше шукають роботу вчителі закладів загальної середньої освіти – 305 осіб, вчителі початкових класів – 94 особи, викладачі закладів вищої освіти – 44 особи.

Без місця роботи залишаються 26 педагогів-організаторів, 19 вчителів з початкової освіти, 18 асистентів вчителя. Є й більш «екзотичні» напрямки освіти, у яких не можуть працевлаштуватися педагоги-спеціалісти: тренери-викладачі зі спорту та вчителі-реабілітологи.

Працевлаштувати вдалося за цей рік 126 освітян. Станом на кінець вересня 256 педагогів залишаються без роботи.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

Раніше повідомляли, професор, який передрік пандемію, розповів про синдром covid-стресу.

Як повідомляв Знай.uа, навчання під час пандемії - які заходи вживаються в школах різних країн світу.