На Тернопільщині виявили спробу підкупу виборців у Підволочній ОТГ. Там кандидати в місцеву владу почали закуповувати продукти і робити Набори, щоб підкупити жителів. Майбутні чиновники сподівалися, що їх не розкриють, а виборці купляться на пайки і проголосують «за кого треба».

Представники політичних сил приносять виборцям набори з круп, соняшникової олії та макаронів. На пачках є маркування, який кандидат "обдарував" виборців. Правоохоронці виявили ці спроби підкупити виборців і почали слідчі дії.

"Спасибі керівнику Підволочиського ВП Гаврилюку С.В., і поліцейським, після публікації попереджень і зауважень від громадських активістів «опори» і «чесно », зуміли оперативно реагувати на попередження таких випадків і притягнення до відповідальності», - написав представник Української Галицької Партії на своїй сторінці в Facebook.

По Підволочиській громаді поліція фіксує порушення, пов’язані з виборами Відкрите кримінальне провадження за підкуп...

Geplaatst door Petro Fedorovych op Woensdag 7 oktober 2020

Популярні новини зараз
З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Також портал 20 хвилин повідомив, що подібних пакетів з крупами роздали близько 270 штук. Жителі Підволочеського району оцінили такий акт милосердя перед виборами з різних точок зору. Одні похвалили кандидата, а інші обурилися таким підкупом. Коли в мережі дана подія набула розголосу, то частину пакетів розвозили вже без листівки із зображенням кандидата.

Користувачі в коментарях порахували, що вартість такого пакету становить 215 грн: рис 30 грн, макарони 30 грн, масло 30 грн, цукор 25 грн, горох 50 грн, пшенична каша 50 грн - це приблизні ціни.

З'ясувалося, що пакети лунали від імені Віталія Дацка. На момент роздачі продуктових наборів він вже був зареєстрований кандидатом на місцеві вибори. Тому це ще раз підтверджує, що він порушив законодавство.

Нагадавши, Знай писав, що у Полтаві один з кандидатів у мери міста під час зустрічей зі своїми потенційними виборцями роздав їм брендовані Кришки для консервації.

Також Знай повідомляв, що реєстрації "двійників" - брудна передвиборна технологія. На посаду міського голови Ужгорода зареєстрували аж трьох кандидатів з однаковим ім'ям та прізвищем.

Нещодавно Знай передавав, що в місті Полтава кандидат в мери Сергій Каплін відзначився вельми цікавим ходом, в його передвиборчих обіцянках говориться- " всім корупціонерам-кришка".