У Тернополі місцева влада на чолі з Сергієм Надалом хоче отримати компенсацію з державного бюджету за зливу та її наслідки. Вони назвали підтоплення надзвичайною ситуацією. Таке рішення запропонував мер міста Сергій Надал під час засідання міського оперативного штабу з подолання надзвичайної ситуації. Про це пише Терен.

Сергій Надал зібрав Штаб через зливу, яка пройшла в Тернополі ввечері 6 жовтня. За даними синоптиків за 2 години на місто вилилася половина місячної норми опадів. Саме це назвали причиною підтоплень будинків і квартир городян. У свою чергу злива і її наслідки і міськраді назвали стихійним лихом.

Крім того, стало відомо, що дощова вода стікала на низинні вулиці, що погіршило ситуацію. Про це на засіданні говорив начальник міського управління житлово-комунального господарства, екології та благоустрою Олег Соколовський. Він розповів, що комунальні бригади і підрядні організації працювали в посиленому режимі, але впоратися з наслідками зливи було складно. За словами чиновника, в парку Шевченка довелося піднімати плити на колекторі, щоб вода почала йти.

ВЧОРА, У ВІВТОРОК ПІД ЧАС РЯСНОЇ ЗЛИВИ ВІДБУЛОСЬ ПІДТОПЛЕННЯ В ОКРЕМИХ РАЙОНАХ ТЕРНОПОЛЯ

ВЧОРА, У ВІВТОРОК 6.10, ПІД ЧАС РЯСНОЇ ЗЛИВИ ВІДБУЛОСЬ ПІДТОПЛЕННЯ В ОКРЕМИХ РАЙОНАХ ТЕРНОПОЛЯ Окремі дороги перетворились в ріки. Вода позатоплювала підвали, та авто. Місто зупинилось в корках. Коротко про відновлювальні роботи

Geplaatst door Сергій Надал op Woensdag 7 oktober 2020

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Заступник мера Стемковський заявив, що 6 жовтня на місто вилилися 950 млн літрів дощу, тобто на кожного жителя довелося по 5 тисяч літрів води. Нормативний термін сходу опадів з вулиць міста становить 30 хвилин. Тому комунальники і не змогли швидко впоратися з наслідками.

Представник управління ДСНС у Тернополі Володимир Солотвинський розповів, що рятувальники працювали з наслідками зливи, як одразу після її закінчення, так і наступного дня. Також роботи велися в нічний час. Він розповів, що створена комісія, яка розглядатиме скарги всіх постраждалих – власників житла, комерційних приміщень і транспортних засобів. Всю зібрану інформацію передаватимуть в Уряд України, щоб там виділили компенсацію.

Після цього Сергій Надал доручив регулярно і цілодобово стежити за справністю зливових стоків в місті. Таке доручення виконуватимуть комунальні служби міста. На вулиці Крушельницькій з'являться додаткові пристрої для збору і відведення дощової води.

Нагадавши, Знай писав, що під водою опинилися 6 вулиць, підтопило 1 квартиру і дві присадибні ділянки. Допомога рятувальників знадобилася 25 людям, 16 автомобілям. Рятувальники витягли машини з води, автобус і надали допомогу пішоходам.

Також Знай повідомляв, що небайдужі тернополяни чистили ливневки своїми руками і допомагали, чим могли.

Нещодавно Знай передавав, що у Тернополі містянка знайшла кілька номерних знаків від автомобілів.