Синоптики розповіли, коли прийдуть холоди і закінчиться бабине літо в Україні. Відповідно до прогнозу Укргідрометцентру до кінця наступного тижня температура почне своє зниження, а сонце сховається за хмарами. До наступних вихідних у багатьох областях країни пройдуть дощі, можливий і сніг.

На думку синоптиків, сніг для України наприкінці жовтня - не новина. Тому в 20-х числах варто очікувати похолодання і погіршення погоди. Про це заявила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

Вона не виключила значне похолодання. Фахівець зазначила, що будуть не просто заморозки на грунті, а мороз. Також Наталія Голеня заявила, що Сніг для України в кінці жовтня цілком нормальне явище. Особливо часто він випадає в Карпатах і в північно-східних регіонах країни.

За даними Укгідрометцентру бабине літо триватиме в Україні до Покрови – 14 жовтня, а потім температура почне знижуватися. На даний момент температура перевищує норму на 3-11 градусів, а в Києві зафіксували новий температурний рекорд.

Нагадавши, Знай повідомляв, що народний синоптик Леонід Горбань поділився інформацією про те, що в Україні зовсім скоро почнеться сильне і затяжне похолодання і вже в середині жовтня варто очікувати перших серйозних заморозків.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Також Знай писав, що в українській столиці зафіксували новий температурний рекорд. Літо продовжили. У Києві фахівці зафіксували другий поспіль температурний рекорд. З Метеорологічної точки зору, в столиці досі триває літо.

Нещодавно Знай передавав, що синоптики взимку 2020-2021 року обіцяють в Україні теплу погоду з нетривалими періодами морозів. Так, збережуться тенденції минулих років: скорочення тривалості зими і можливі крижані дощі.