На території України живуть різні народи, які прагнуть зберегти свої традиції, історію і мову, але їх кухні міцно увійшли в раціон українців, адже від смачних страв відмовитися неможливо. Одним з них стали соковиті і хрусткі чебуреки.

Чебуреки-це традиційне грецьке, кримсько-татарське блюдо, яке готується з тонкого тіста і баранини. У перекладі воно означає čyg-м'ясо, böräk-пиріжок. Рецепт цієї страви вивірений століттями і досить простий для виконання в домашніх умовах.

Інгредієнт

  • Борошно-250 г;
  • Вода гаряча – 120 мл;
  • Рослинна олія-2 ст. л.;
  • Сіль-0,5 ч. л.
  • М'ясо (баранина, яловичина, свинина або інше на вибір) – 150 г;
  • Вода холодна-50-60 мл;
  • Лук - 1 штука.

У тісто знадобитися окріп, а ось для фаршу потрібна буде холодна кип'ячена вода. Також в фарш можна покласти 1 або 2 види м'яса на розсуд кулінара.

Спосіб приготування

Приготування починається з замішування тіста. Для цього потрібно в окріп додати сіль і рослинне масло. Отриману суміш влити в борошно і замісити тісто ложкою. Коли тісто охолоне, його потрібно вимісити до однорідного стану і податливою маси, яка не прилипає до рук. Готове тісто залишається під плівкою відпочивати.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Після цього можна приступати до приготування начинки. Спочатку робиться фарш з одного або двох видів м'яса. У м'ясо додається цибуля, сіль і спеції за смаком. У готовий фарш додається холодна вода для соковитості.

Перед формування чебуреків тісто потрібно розділити на 8 частин і розкачати кожну з них в тонкий корж. На кожну кладеться по столовій ложці фаршу і рівномірно його розподілити по одній половині отриманої коржі. Після цього можна защипить краю.

Смажити чебуреки потрібно у великому обсязі рослинного масла на середньому вогні. Кожен чебурек потрібно довести до появи рум'яної скоринки. Готові чебуреки подаються на стіл гарячими.

Нагадавши, Знай писав, що чебуреки з грибами і сиром виходять хрусткими, злегка шаруватими, пухирчастими, тонкими і соковитими. Звичний смак чебуреків з фаршем можна змінити, якщо поекспериментувати з начинкою.

Також Знай розповідав, як приготувати чебуреки без жирних бризок.

Нещодавно Знай передавав, що влітку можна приготувати смачне і корисне блюдо - торт з кабачків з помідорами.