Тернопіль через кілька днів може вийти з червоної карантинної зони. У Кабміні назвали умови, за яких виключать місто з цієї зони. Про це в ефірі телеканалу Україна 24 повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчинов.

Він зазначив, що Канів точно залишиться в червоній зоні. Також він зазначив, що перегляд карантинних зон пройде під час засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Він зазначив, що Тернопіль може вийти з червоної зони, але про це можна буде говорити тільки після засідання профільної комісії. Засідання комісії перенесли через організаційні моменти, тому про зміну карантинних зон буде відомо пізніше.

Також Немчинов торкнувся питання про введення надзвичайної ситуації в країні через поширення коронавірусу. Він заявив, що таке рішення було підготовлено ще навесні, але тоді його не ввели. Якщо така необхідність буде і її ініціатором буде президент, то це питання буде розглядатися.

Нагадавши, Знай писав, що голова медичного Комітету Верховної Ради Михайло Радуцький в ефірі програми "Право на владу" запропонував ввести в Україні так званий карантин вихідного дня і відправити на дистанційне навчання вузи і школи.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Також Знай повідомляв, що міська влада Тернополя подає до суду на Кабінет Міністрів України. Причиною є карантинний поділ країни на зони. Так міськрада Тернополя вимагає суд визнати незаконним поділ на зони і постанову уряду.

Неданво Знай передавав, що в МОЗ хочуть ввести другий жорсткий карантин.