Мойву і кільку пам'ятають і знають, як не дуже смачну рибну консерву з томатним соусом. В результаті ці види риби незаслужено перекочували в категорію другосортних і стали їжею для котів. Незважаючи на невеликі розміри вони дуже смачні і корисні. На цей раз мойву або кільку пропонується запекти в духовці з ароматними приправами. Це зробить рибу відмінною натуральної закускою до пива або до сімейних посиденьками.

Інгредієнт

  • Мойва або кілька-500 грам;
  • Борошно-40-60 грам;
  • Паприка – 1 чайна ложка;
  • Рослинна олія-20-40 грам;
  • Сіль і перець - за смаком.

Спосіб приготування

Рибу потрібно розморозити і ретельно промити. Після цього її викладають на паперові рушники і просушують. Далі рибу змащують маслом, солять і приправляють іншими спеціями. Не зайвим буде дати рибі просочитися спеціями і сіллю.

Далі її можна сміливо ставити в духовку. Перед запіканням в рибу додається борошно. Все потрібно ретельно перемішати або ж кожну рибку обваляти в борошні окремо, щоб вона була рівномірно покрита.

Деко потрібно покрити вощеним папером або фольгою, щоб рибка не прилипла. Все викладається в один шар і ставиться в духовку на 12-15 хвилин. Випікається риба при температурі 180-200 градусів. Коли блюдо придбає золотистий відтінок, його можна діставати.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, як готувати рулет зі скумбрії з овочами в духовці.

Також Знай, що на вужим можна подати запечену дородо.

Нещодавно Знай, як приготувати соковиту рибку під овочевою шубою.