На міжнародному конкурсі Global Teacher Prize, який ще називають "Нобелівською премією вчителів" у 2020 році Україну представлятиме вчитель з Тернопілля - 50-річний Василь Дяків. Конкурс відбудеться у Лондоні, чоловік побореться за звання найкразого в світі педагога.

Щоправда, у рідних Заліщиках Василя Дяків знали задовго до того, як він отримав звання вчителя року. Вже більше 20 років пан Василь викладає у місцевій гімназії всесвітню історію, історію України, громадянську освіту та ОБЖ. Про це пише "Галас".

Під час вручення премії Василь дякував своїм учням за натхнення і мотивацію. Чоловік зізнався, що мріє, аби серед педагогів не було людей з комплексом раба, і додав: кожна дитина має право обирати предмети, в яких вона бачить своє натхнення і майбутній розвиток.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, що конкурс Global Teacher Prize Ukraine відбувається в Україні втретє. У 2020 році за звання найкращого педагога змагалися 3 тисячі викладачів із 21 регіону.

Переможець всесвітнього етапу вчительських змагань, що проходитиме у британській столиці, може отримати мільйон доларів.

"Моя вчительська суперсила має багато складників. Перший полягає в тому, щоб завжди бути собою і відображати свій ціннісний світ. Другий — це командна робота. Підтримка мого колективу і не тільки колективу. Третій — моя сім’я і четвертий — я вірю в Бога", — поділився секретом успіху Василь Дяків - учитель 2020 року за версією конкурсу Global Teacher Prize Ukraine.

Нагадаємо, школяр з Тернопільщини допомагає людям з інвалідністю відчувати себе комфортно в мережі. Молодий хлопець створює Телеграм-ботів. 9-класник Заліщицької гімназії Олександр Лучин створює ботів, які допомагають людям з інвалідністю отримувати інформацію і не просити оточуючих про допомогу.

Також Знай писав, що під час весняного карантину багато українців втратили роботу і після активізації діяльності були змушені шукати роботу. На ринку змінилися вимоги до співробітників, а також стали популярними зовсім інші спеціальності.

Нещодавно Знай передавав, що дітей можна і потрібно вчити створювати веб-сторінки, жити в цифровому світі і знати, де підстерігає небезпека.