В один із закладів громадського харчування Тернопільської області нагрянула санепідемстанція: після візиту у людей масово діагностують отруєння. В ході перевірки виявили сир "Російський", у складі якого знайшли сальмонелу.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби на Тернопільщині.

Під час перевірки на підприємстві в Охтирському районі (Сумська область) співробітники виявили, що стеля приміщення знаходиться в страшному стані: частини конструкцій частково відвалюються, через що сторонні частинки можуть потрапляти в продукт. Устаткування і робочі поверхні теж всі в пошкодженнях, через що їх практично неможливо нормально вимити і продизенфікувати.

Виробнику сиру виписали штраф у розмірі десяти мінімальних зарплат - 41 730 гривень. Оператор ринку з покаранням не згоден і подав до Сумського окружного адмінсуду два позови: визнати порушення несуттєвими і скасувати штраф. Пройшло не одне судове засідання, і в результаті закон залишився на стороні Держспоживслужби.

Тим часом встановлено причину масового отруєння людей на Прикарпатті. Повідомляється, що станом на 30 Вересня на Прикарпатті налічується 194 людини, які захворіли на гостру кишкову інфекцію. З них 135 перебувають на амбулаторному лікуванні, а 42 були госпіталізовані. Виписали з лікарні 17 осіб.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що на Львівщині троє дітей наїлися отруєних грибів, сестра нагодувала замість борщу

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополян душить моторошний сморід ночами, причина знайшлася в несподіваному місці

Також, "Знай.uа" писав, що картопля виявився небезпечний для здоров'я