Кабінет Міністрів України розробив законопроект, в якому прописані штрафи за носіння маски на підборідді. Так українців хочуть навчити носити маски правильно, щоб вони закривали рот і ніс. Також є і ще один законопроект, який дозволить штрафувати юридичних осіб за неправильне використання засобів захисту співробітниками.

Зокрема, передбачається штрафувати тих, хто носить маску на підборіддя або на вухах на 170 гривень за перше порушення і на 255 гривень за повторне порушення. Міністри хочуть заборонити українцям ходити в торгові центри, на ринки, перебувати в громадському транспорті без маски або ж в масці, одягненій неправильно – на рот і підборіддя. Маска повинна бути закріплена на вухах або на голові і закривати рот і ніс. В даному випадку українцям також дали можливість вибору маски-медичні, респіратори або зшиті самостійно.

Тепер маска на підборідді-це адміністративне правопорушення. За порушення складається протокол і передається до суду поліцією. Юристи вважають, що перший штраф у розмірі 17 тисяч гривень, який накладався на українців навесні, був занадто непідйомним для людей. В даному випадку ситуація може змінитися. Такими невеликими штрафами можна буде навчити людей носити маски правильно і створити джерело доходу для бюджетів.

Нагадавши, Знай повідомляв, що щомісяця на маски та дезінфектори для Верховної Ради витрачають до ста тисяч гривень з держбюджету. За весь період карантину на засоби індивідуального захисту для народних обранців витратили майже 700 тисяч гривень.

Також Знай повідомляв, що на Буковині оштрафували чоловіка, який перебував у магазині без маски-засобу індивідуального захисту.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що суд покарав жителя Тернопільської області. Той поїхав копати картоплю з діагнозом коронавірус.