У Тернополі у хірургів з'явиться можливість робити надскладні операції та рятувати життя маленьких пацієнтів. Лікарі Тернопільської обласної університетської лікарні зможуть робити операції на серці.

Про це сьогодні говорили медики університетської лікарні, представники Тернопільської ОДА та директор Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова, український кардіохірург Василь Лазоришинець.

Лазоришинець розповів, що проведення операцій на серці у дітей потребуватиме 10 мільйонів гривень забезпечення. На ці гроші можна виконати 100 операцій на рік. В даному випадку мова йде не тільки про операції на відкритому серці, але про ендоваскулярних втручаннях (без смугового розрізу грудної клітини).

"Виконано за минулий рік понад 200 операцій на відкритому серці і близько 300 - при гострому коронарному синдромі. Досвід роботи є і ми плануємо, що ця база потребуватиме майже на 80% менше фінансування, оскільки тут вже є операційні, реанімація. Також є фахівці, які можуть виконувати необхідні оперативні втручання. Тому зараз потрібно попрацювати організаційно, дообладнати, тому маленькі діти і новонароджені - категорія, що вимагає особливої уваги», - пояснив Василь Лазоришинець.

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш розповів, що сьогодні 16 жовтня сторони підпишуть документ, в якому буде прописано подальшу співпрацю. Також Труш заявив, що новонародженим дітям з вадою серця операції робитимуть на базі Тернопільської університетської лікарні.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що у Чернівецькій області 16 жовтня вперше проведуть операцію на серці.

Також Знай повідомляв, що тернопільські лікарі провели складну операцію пацієнтці, яка звернулася за допомогою з приводу пухлини в грудній порожнині.

Нещодавно Знай передавав, що маленька Надя від народження мала пухлину на обличчі, яка стрімко росла і заважала дитині дихати. Кращі фахівці взялися допомагати дівчинці і зіткнулися з масою проблем.