13 жовтня в США медики провели унікальну операцію з роз'єднання сіамських близнюків. Діти зрослися головами і лікарям довелося йти на ризик, щоб розділити тканини мозку. Операцію зробили, але вона не пройшла без ексцесів.

Нейрохірург Джеймс Гудріч розповів, як проходило втручання і що його зупинило на півдорозі. Медик зазначив, що під час операції з'ясувалося, що у дітей недостатньо мозкових тканин. Також лікар розкрив подробиці стану здоров'я незвичайних дітей. Про це пише "Daily Mail".

Джеймс Гудріч і його команда проводили операцію з роз'єднання сіамських близнюків. Під час операції вони побачили, що у дітей занадто мало тканин мозку на двох. Також в процесі роботи стан малюків стало погіршуватися-у них почастішало серцебиття і підвищився тиск. Однак медики після недовгих роздумів прийняли рішення не зупинятися.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Мама дітей розповіла, що вона без зупинки плакала поки йшла операція. Батьки змогли вгамувати хвилювання тільки, коли лікарі вийшли з операційної і розповіли про результат. Робота лікарів бездоганна, але майбутнє дітей не безхмарне, так як медики не беруться прогнозувати їх майбутнє. Поділ тканин мозку може привести до відставання в розвитку і інших патологій.

Для батьків залишається головним моментом, що їхні діти залишилися живі. Однак відкладати операцію було не можна, так як сіамські близнюки, зрощені головами і тканинами мозку, не доживають до однорічного віку. Тому батьки і лікарі пішли на такий ризик.

Нагадавши, Знай писав, що померли найстаріші в світі сіамські близнюки Ронні і Донні Гейлони. Їм було по 68 років.

Також Знай повідомляв, що у Львові дівчинка, що з'явилася на світ із занадто маленькою вагою в 480 г і зростом в 27 см, знайшла люблячу сім'ю. Крихітку виходжували неонаталоги Львівської обласної клінічної лікарні.

Нещодавно Знай передавав, що у Запоріжжі 15-річна дівчинка стала матір'ю двійні. Діти народилися раніше терміну, на 33 тижні вагітності.