На Тернопільщині помер ветеран УПА та політв'язень сталінських таборів Коваль Ілля Петрович. Про це повідомили на сторінці Зборівської РДА у Facebook.

29 жовтня на Тернопільщині проходить прощання з ветераном УПА та політичним в'язнем радянського режиму, засновником Зборівської районної громадської організації ветеранів ОУН-УПА імені генерала Романа Шухевича Іллі Ковалем.

Нагадавши, Знай писав, що на Львівщині відійшов у світ інший учасник бойових дій УПА Василь Романов. 14 вересня помер член Львівського крайового Братства ветеранів національно-визвольної боротьби, учасник бойових дій УПА, станичний Франківського району Львова Василь Романов. Він з юних років боровся за Україну і до самого останнього подиху вболівав за улюблену країну і за її долю.

Також Знай повідомляв, що на Прикарпатті знайшли бібліотеку ветеранів УПА. Василь Тимків повідомив, що забрав безліч книг з будмайданчика, де раніше був будинок семи Малкошів. Історик додав, що громадські діячі Марта і Владимр Малкоші були політичними в'язнями комуністичного режиму і перебували в УПА. Він зазначив, що забрані книги, є частиною їх бібліотеки.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нещодавно Знай передавав, що в Києві коронавірус забрав життя відомої патріотки, активістки та волонтера Оксани Животкової. Жінці було всього 53 роки.