У Тернополі виявили зерна кунжуту, в яких є небезпечна речовина. Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області повідомило про наявність оксиду етилену в зернах прянощі.

Жителям міста розповіли, що зерна краще не купувати, щоб не отримати проблем зі здоров'ям. Оксид етилену виявили в зернах в обсязі 2,3 mg / kg – ppm. Експортером такої неякісної продукції став Індія (експортер: Accura Enterprises Pvt. Ltd, Gujarat Gandhinagar) через Нідерланди (імпортер: H. Ch. Schobbers BV, Venlo) у федеративну республіку Німеччина (Виробник: Theodor Rietmann GmbH, Saarlouis), звідки відправлялися в інші країни-члени ЄС і до України (одержувач ТОВ «Бакіто», вул.Лісова, 82, С. Зубра, Львівська обл., 81135).

Нагадавши, Знай повідомляв, що популярна у Волинській області мережа продуктових магазинів "Вопак" відзначилася кричущим випадком. Там продавали зіпсований фрукти під виглядом свіжих. Покупці виявили чорну цвіль всередині плодів.

Також Знай писав, що на Тернопільщині спалахнув скандал через зіпсовані продукти харчування, які продавалися під виглядом свіжих. У місті Бучач покупці придбали вершкове масло, а вдома з'ясували, що воно вкрите цвіллю.

Нещодавно Знай передавав, що в Харківській області СБУ блокувала схему реалізації фальсифікованих лікарських засобів на мільйони гривень. Злочинна група незаконно виготовляла та реалізовувала фальсифіковані анаболічні та сильнодіючі препарати на мільйони гривень.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще